dijous, 8 de febrer del 2007

Informació dels partits polítics a través de les pàgines web

Darrerament podem comprovar que les pàgines web dels partits polítics de la nostra vila comencen a funcionar, actualitzant la informació periòdicament per tal de tenir a totes les vilatanes i a tots els vilatans informats, donant una altra visió molt diferent, si cal, de la que ens pot transmetre la pàgina oficial de casa nostra, la Casa de la Vila, l'Ajuntament, que no sempre es comporta com casa nostra que és.

Hi faig un parèntesi per dir que cal recordar que els polítics que són a l'ajuntament han estat posat per nosaltres per a servir-nos, els paguem de la nostra butxaca i hi són per tal d'acomplir les tasques que nosaltres els encomanen per a gestionar adequadament -i, especialment, a favor dels nostres interessos (i no pas per als d'ells)- la nostra vila. Ells són "els nostres empleats", "els que han d'obeir les nostres ordres", perquè nosaltres som els propietaris del poble, i no pas ells, i som nosaltres els que els "contractem" a l'hora de votar-los perquè treballin per a nosaltres. Però els sous se'ls posen ells, i a més tenen sempre la visió que ells són l'autoritat. No senyors, els que paguen són els que manen. Nosaltres els paguem, i els elegim, i nosaltres som els que tenim la sobirania del poble en última instància.

Tancant el parèntesi i seguint amb el tema que estava tractant, volia dir que observo com van actualitzant-se les pàgines dels partits polítics. Enhorabona! D'algunes no ho fan massa seguit. Però, potser perquè s'apropen les eleccions, aquestes que no s'actualitzaven sovint ara comencen a rutllar de nou. En aquest sentit tenim la del PSC que acaba recentment de publicar una notícia de la que ja he parlat a l'article anterior. La d'iVall també no fa molt ha estat actualitzada per a presentar també la persona que encapçalarà la seva candidatura. Però els que més treballen en la informació periòdica són els d'ERC i el PP i, de manera molt especial, la pàgina d'ICV és la que ens informa de manera més continuada. Lamentablement tenim als de CDC que encara ens recorden que el gas arriba a Vallromanes, (últimes notíces= 07-04-03), curiós, si més no.

Jo vull animar als partits a que es doni aquesta competència sana, actualitzant les seves pàgines d'internet de manera tossuda i continuada, exposant les seves propostes, opinions, crítiques, informant-nos de l'actualitat, etc., perquè hi hagi una xarxa veritable d'entrecreuament d'informació, tenint en compte que avui dia internet és el sistema més útil i de rabiosa actualitat per a la intercomunicació, per a la interactivitat entre els individus i entre els grups.

Tanmateix, proposaria a tots els partits polítics de Vallromanes que hi posin pàgines més interactives, tipus bloc, com ja fa actualment el PP, permetent comentaris als articles, per tal que hi hagi una veritable intercomunicació entre els polítics i el poble. Ho vaig dir fa un temps i ho torno a repetir, els polítics que no utilitzin aquesta forma de comunicació interactiva estan condemnats a quedar-se al forat de l'oblit. El futur de la societat és, sens dubte, la participació ciutadana i els mitjans de comunicació interactius.

Si teniu cap cosa a dir al respecte, si discrepeu, si voleu matisar, si esteu a favor, si voleu opinar, ja sabeu com ho podeu fer a aquesta pàgina. Podeu afegir-hi comentaris i si no m'hi féu arribar un e-mail perquè us publiqui la vostra opinió. Recordeu que si voleu dir-hi la vostra en els vostres comunicats o articles no posaré mai el vostre nom si no m'autoritzeu a fer-ho. O sigui, que els vostres articles poden ser totalment anònims.

Fins aviat i gràcies per la vostra atenció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada