divendres, 16 de febrer del 2007

"Enganyós"? retall de premsa d'Independents de Vallromanes

"IVALL, el partit d’Independents de Vallromanes, presenta candidatura pròpia a les eleccions municipals 2.007 i proposa com a cap de llista a Lourdes Prims, actual regidora de Medi Ambient i Promoció Econòmica a l’Ajuntament.

L’acte va tenir lloc el divendres 1 de desembre amb un sopar al Restaurant La Noguera, davant d’un centenar de persones, entre afiliats i simpatitzants d’IVALL.
Els van acompanyar l’alcaldessa i 2 regidors de Begues (Baix Llobregat), ajuntament governat des de fa tres legislatures per una candidatura independent..."

(Retall de premsa d'iVall, pdf, el destacat marró del text és meu)
No sé si a vosaltres us ha passat el mateix, però he hagut de rellegir-m'ho, fruit de la sorpresa que m'hi causava en llegir-ho ràpidament: "Els van acompanyar l’alcaldessa". No es tracta d'un partit "independent"?

Tinc molt clar que quan es fa un escrit -jo no n'estic lliure de culpa- s'ha de ser molt curós en redactar-lo, doncs, algunes ambigüitats poden donar lloc a imprecisions majúscules que donin, com a resultat, interpretacions molt distintes de la lectura al missatge que es volia transmetre.

Quina ha estat la primera meva interpretació en llegir el text? Doncs que l'alcaldessa (hom suposa que la de Vallromanes, en no especificar una d'altra diferent) havia assistit al sopar d'iVall com "a membra d'honor".

Per què vam pensar en un primer moment que era l'alcaldessa de Vallromanes qui va assistir al sopar d'iVall?:

Fàcil, doncs si llegim a la pròpia pàgina d'iVall (http://ivall.org/quiSom.php, 2.- Orígens cronològics), trobarem la següent informació:

1999:
En aquesta ocasió Independents de Vallromanes pensà que fora bo fer costat a la llista de Convergència i Unió recolzant la candidatura de la Sra. Maria Cabot, els nostres representants eren en Xavi Presa, Jordi Alié, Joan Ramon, Josep Marimon, Joaquim Mogas, Josep Morales i en Jaume Amor.

La coalició feta per CIU + IV va guanyar les eleccions per majoria absoluta amb 479 vots i per tant la representació a l’ajuntament va ser de 7 regidors entre els convergents i els independents, entrem així a formar part del govern municipal per primer cop a la nostra historia.

2003:
Altre cop fem recolzament a Convergència i Unió, aquesta vegada els independents que figuren a la llista amb convergents son en Josep Marimon, Lourdes Prims, Carles Ortiz, Joan Ramón i en Miquel Angel Pericas.

Les eleccions es van guanyar amb 386 vots obtenint 4 regidors: 2 de convergència i 2 d’independents

Per pacte entre dos partits polítics ERCxMES i PSC vam passar a la oposició. Posteriorment arrel de la moció de censura vam tornar al gobern fent pacte: CIU, PSC i IVall

(La lletra destaca en negreta i marró és meva; no he corregit els errors ortogràfics originals)




RECORDEU QUE PER A AMPLIAR LES IMATGES, NOMÉS CAL QUE HI CLIQUEU A SOBRE










També si anem a http://www.museugranollers.org/alcaldes/ficha.php?id_alcalde=242 trobemJOSEP PERICAS I CORBERA la següent informació:

PERICAS I CORBERA, JOSEP (Vallromanes, 1929)

Alcalde de VALLROMANES: 19-04-1979 - 10-05-1995


Pintor. Va néixer a can Galvany, finca agrícola de Vallromanes. Fou elegit alcalde per CiU en les primeres eleccions democràtiques (1979) i va exercir el càrrec fins al 1995. Després continuà essent el president local de CDC.

Cal recordar que a l'any 1995, el Sr. Josep Pericas encapçalava la candidatura d'Independents de Vallromanes, mentre, segons l'afirmació anterior, es desprèn que continuava sent el president local de Convergència Democràtica de Catalunya (potser es tracta només d'una equivocació però que caldria esmenar-la):



Per últim, ens queda recordar el recolzament per part d'iVall a aquella lamentable moció de censura sense cap justificació i que segons paraules de la Sra. Alcaldessa (de CDC) era "el millor per al poble" sense consultar pas al poble si nosaltres en pensàvem el mateix; a veure qui mana aquí? els representants o els representats? Recordo que en aquell moment hi va haver una forta oposició per part d'un nombrós grup de vilatans i vilatanes a aquella moció, però, evidentment, com ja acostuma a ser habitual ni se'ns va consultar; després direm que democràcia és el poder del poble per al poble.

Totes aquestes "proves" o records que jo mantenia al cap, i que suposo que també molts altres vilatans, és el que em va fer interpretar malament el retall de premsa d'iVall en qüestió. La cosa s'hagués interpretat molt fàcilment si en el retall de premsa, en comptes de dir "Els van acompanyar l’alcaldessa i 2 regidors de Begues", hagués dit "Els van acompanyar l'alcaldessa de Begues i 2 regidors de la mateixa localitat", o bé "Els van acompanyar tres representants de l'Ajuntament de Begues, l'alcaldessa i dos regidors més", o "Els van acompanyar tres regidors de Begues, entre ells, la pròpia alcaldessa" (si és que realment s'hi refereix a l'alcaldessa de Begues i no a la nostra pròpia), per posar uns exemples aclaridors que no haguessin pas donat a engany.

En tot cas, des d'aquí li desitgem molta sort a la Sra. Lourdes Prims en aquesta nova etapa política i professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada