Un bloc, generalment, és un sistema d'intercomunicació contínua entre una persona que escriu articles i els seus lectors que poden deixar-hi comentaris. Aquest mateix mitjà que llegiu és un bloc, però hi han més blocs a Vallromanes. A la part dreta d'aquest bloc podeu trobar la informació al respecte.
En tot cas, el blocs, que en tinguem notícia, que s'escriuen des de Vallromanes, en l'apartat de blocs personals són:
- Entrellum d'Antoni Ibàñez,
- Raons que rimen de Victor Pàmies,
- POUM a Vallromanes de Josep Sagarra
- el nou de David Ricart
- i quatre meus que podeu trobar a la secció corresponent (un dels quals és aquest mateix), però que ara no anomenaré per no fer-me tanta autopropoganda)
En l'apartat de blocs de col·lectius, trobem el bloc:
- Som diferents... t'escoltem del PP de Vallromanes
Que tractin de política, informin o estiguin oberts al debat per temes exclusivament de Vallromanes, només hi teníem fins ara el de
Ja que el d'Antoni Ibáñez, el de Victor Pàmies i els altres meus són blocs que tracten sobre temes generals o específics però que no estan circumscrits a l'àmbit de Vallromanes.
Cal destacar que els partits polítics, diverses associacions i altres organismes disposen de pàgines web (informació que podeu trobar aquí a l'espai dret del bloc), però que no són blocs (excepte el del PP) i en cap cas no són interactives (no permeten la intercomunicació), amb l'excepció destacable de la pàgina web d'ICV que, malgrat que no permet deixar comentaris als articles, disposa d'un fòrum on la gent pot participar deixant les seves opinions i, a més, d'una secció d'enquestes. La resta de webs, incloent-hi la del propi ajuntament, són totalment unidireccionals. Envien informació -quan ho fan- però no permeten cap tipus de comentari.
Però especialment no hi havia cap pàgina fins ara personal d'un polític, escrita per ell directament, on es poden deixar comentaris als seus articles (o sigui permet la intercomunicació amb ell, com he dit abans) i especialment que sigui la d'un candidat a l'alcaldia, la qual cosa ens dóna la valuosa possibilitat a tots els vilatans de discutir directament amb ell tots els temes que ens preocupen, fer-li les preguntes, suggeriments i propostes que ens interessin de forma directa i senzilla, al mateix temps que ens manté informats de qualsevol novetat que pugui esdevenir a la nostra vila.
Per aquest motiu, cal felicitar David Ricart per la iniciativa d'obrir el seu bloc, demanar-li que en faci un ús continu, i, a més aprofito per a animar a totes les vilatanes i vilatans que utilitzin aquest nou servei tan útil que David Ricart de MxV-ERC ha posat al nostre abast.
Li preguem, en tot cas, que no sigui només una eina temporal que utilitzi de cara tan sols a les properes eleccions municipals i que, un cop sigui l'alcalde de Vallromanes, continuï actualitzant-la per poder mantenir aquest debat directe i continu amb tots nosaltres.
L'important és que no sigui l'últim i que hi hagi debat civilitzat i positiu, vingui del color polític que vingui. I que no sigui flor d'un dia o que daquí a quatre anys no hi trobem aquests articles mateixos. Cal continuítat en aquestes iniciatives, sens dubte, i esvair la por que puguin ser només eines de propaganda electoral quan cal.
ResponEliminaCoincideixo amb tu sobre la importància que hi hagi canals bidireccionals de comunicació i transparència comunicativa. A la llarga tot suma.
Estic totalment d'acord amb tu, Víctor, i espero que el bloc del David Ricart sigui el trampolí que animi a tots els polítics de Vallromanes a fer el seu propi bloc. Aquest és el primer i calia felicitar-lo de valent, crec. Ja hi existia el del PP però com a bloc de partit. Espero que, a poc a poc, tots els candidats vagin fent la feina i portar endavant els seus blocs, encara que dubto que alguns ho facin.
ResponEliminaI, per suposat, com bé dius, importantíssim que hi hagin tots els canals bidireccionals possibles, quants més millor, i de tots els colors polítics i ideológics. Construir una xarxa de comunicació transparent, intercomunicada, dins de Vallromanes, tal vegada en un futur pugui ser possible, i això ens hauria de conduir també a intentar posar a la pràctica unes formes de fer democràcia més participatives.
Si no es comença a fer des dels ens i àmbits municipals que són el primer esglaó de la cadena de les relacions humanes, socials i polítiques, i en els únics llocs on es pot fer política de proximitat, perdrem la batalla per una democràcia més transparent i participativa del poble i per al poble.