dimecres, 21 de març del 2007

Els únics que desperten del silenci, però hi han més coses pendents



David Ricart d'Esquerra-Més per Vallromanes, fa temps que va proposar a tots els candidats dels grups polítics de Vallromanes portar el POUM a debat públic. Emplaçava a fer-ho en el nou Casal. Jo li vaig comentar al seu bloc que un debat d'aquest tipus no es podia dur a terme en una sala tan petita com la del Casal (182/188 seients, no ho sé amb seguretat) sinó més aviat a la Carpa, que és el lloc, sens dubte, on han de fer-se els grans esdeveniments, car hi caben més de 400 persones, com a mínim. Clar que aquesta Carpa està bruta, deixada de la mà de déu (algú va cremar l'altre dia una bossa d'escombraries a dins seu), caldria netejar-la i posar-la en condicions per a portar a terme els actes més multitudinaris; és del tot evident que a Vallromanes ens cal un espai així, però això ja ho comentaré un altre dia).

També tenim als del PP que continuen afirmant que van ser víctimes d'un acte de discriminació per part d'una candidata d'un altre partit polític, la qual no n'ha respost en cap mitjà de comunicació, que nosaltres sapiguem, i només s'ha fet servir de la rumorologia vilatana.

Per tant tenim 2 qüestions pendents (tan de bo fossin les úniques qüestions pendents a Vallromanes, però):

  1. Respostes dels diferents candidats a la invitació d'en David Ricart
  2. Resposta de la Sra. Prims a les acusacions ben directes per part del Partit Popular de Vallromanes

Sobre la primera qüestió, hem de dir que ICV, amb el seu precandidat David Carrillo i el Partit Popular, amb el seu candidat Joan Arisa, ja han afirmat recolzar la proposta de portar a terme aquest debat públic del POUM. Tanmateix, ni CiU, amb la seva candidata Maria Cabot, ni iVall, amb la seva candidata Lourdes Prims, ni PSC, amb la seva candidata Isabel Erenas no han dit ni "esta boca es mía" (ho sento sent castellanoparlant d'origen desconec l'equivalència en català)

Sembla que Josep Sagarra és molt optimista i creu que qui calla atorga, i, així d'aquesta manera, el debat públic del POUM s'hi celebrarà. Que déu t'escolti, company! En definitiva tenim la meitat de partits que recolzen el debat (ICV, PP, Esquerra) i la meitat, els que ostenten el poder, no diuen ni piu (CiU, iVall, PSC). I el poble té la sobirania en darrera instància, no ens oblidem, i més de 700 al·legacions presentades.

Si ens hi fixem, precisament els únics que obren la boca en aquest municipi són precisament els partits que recolzen la proposta de David Ricart . Veieu com s'actualitzen de manera relativament constant els webs d'aquests partits, en concret: el bloc del PP, el web d'ICV i el bloc de David Ricart d'Esquerra. Ara bé els altres només hi pengen coses relacionades amb les properes eleccions. La veritat és que el del PSC no s'actualitza des que van anunciar la seva candidata (07/02/07). El de CiU, ídem d'ídem: "Benvinguts al web de Convergència i Unió a Vallroamanes"; no té data d'actualització però ens consta que es va actualitzar bastant més posteriorment, doncs van ser els últims en "desvetllar la seva candidata". El d'iVall es va actualitzar el 3 de març però amb un article que ja sortia a La Pinya, i amb un altre, dos dies abans, que ja havia estat repartit a les bústies del municipi. Precisament aquests partits que no actualitzen gaire la seva pàgina web són els que conformen actualment el govern municipal. Cadascú que tregui les seves pròpies conclusions.

El web de l'ajuntament (que és de tothom i no de l'equip de govern en exclusiva) darrerament va més o menys actualitzant-se també, però a vegades és per a donar-nos notícies que no són pas agradables (veieu la notícia del dia 15 de març); el senyal de televisió, un altre tema que porta cua llarga de molts anys i que ens apropa a un poble de dimensió "tercermundista".

I, finalment, de la segona qüestió que he enumerat, què dir? Doncs que és quelcom que hauran de solucionar entre la Lourdes Prims i els dos senyors del PP que es van presentar al sopar del dia 8 al Casal. Doncs, nosaltres poca cosa tenim a fer, ja ho vam denunciar al seu moment i no ens han dit ni ase ni bèstia.

I, en fi, Vallromanes continúa "creixent" des de moltes bandes.

____________________________________________

Ai, perdó me n'havia oblidat, deia que hi havia més coses pendents a Vallromanes, no és cert?

A part del creixement desmesurat i especulatiu, s'obliden que hi havem altres persones que no tenim arreglat el pati de casa nostra. Potser no paguem els mateixos impostos que els altres? Potser que, tot i vivint en el casc urbà (tal com ho reconeix l'ajuntament), formem part d'una altra pel·lícula? Sabeu que tres cases més enllà de la meva comença Can Galvany, on la gent viu al País de les Meravelles? Mireu, per posar un exemple (un altre dia us n'hi posaré més): A continuació veureu una carta datada de 21 de desembre de 2004 on ens avisa l'ajuntament que ens convocaran en breu per a tractar els problemes que ens afecten (vegeu les fotos a continuació i veureu quins són els problemes). Penseu també que gran part del terreny afectat és de titularitat pública. Algun dia una persona caurà, un nen se'n farà mal, però que molt mal; nosaltres enteníem que properament s'hi referia a unes setmanes com a màxim, però, com aquell que diu, ja anem cap als 3 anys i mireu a continuació l'estat del nostre carrer (així funciona el nostre estimat ajuntament; serà que tots els polítics són iguals o podem intentar un canvi, ni que sigui per provar?):

(Podeu fer clic a sobre de les imatges per a engrandir-les i mirar amb més detall)







Totes les fotografies han estat preses i són propietat de Jordi Gomara (jo mateix). Es permet l'ús d'aquestes per qui vulgui sempre que reconegui l'autor en reproduir-les. No se'n permet l'ús comercial però sí amb fins electoralistes, per posar un exemple.

Fotografia 1: Posta de sol a Vallromanes, autor: Jordi Gomara
Fotografies 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8: Carrer de Lleida, Vallromanes, autor: Jordi Gomara

Fins aviat, covilatanes i covilatans!

2 comentaris:

  1. Bones a tothom!

    Realment és molt precaria la situació de manteniment que pateix el municipi. Sobretot, el que no és el centre.

    I no només d'ara. Això porta així des de fa moltíssims anys.

    Jo per descomptat, des de fa molts anys sempre he estat lluitant per qué el poble estigui en les millors condicions possibles.

    Ara i, desgraciadament, fan més cas per qué soposso que, estic en un partit politic (ICV - Vallromanes). Això no pot ser. A la gent, s'ha l'ha de tractar i rebre de seguida, interpossant una opció i solució inmediata i no, una carta amb quatre paraules de..."ja ho mirarem"...

    Falten accions, no...especulacions.

    Ja és hora de canviar el fil a l'agulla.

    ResponElimina
  2. Bones, jo estic amb ICV, crec que és la única forma de salvar el nostre poble. Visca Vallromanes i visca la Muntsa Niso!

    ResponElimina