diumenge, 22 d’abril de 2007

El POUM de Vallromanes, un clàssic

El POUM de Vallromanes ja és un clàssic en els nostres blocs, perquè dóna molt per a parlar i portarà molta cua, i, evidentment, molt mal rotllo en aquest poble. El millor que es podria fer per la salut vallromanina és deixar-ho per a passades les eleccions. Sabem que les presses són males conselleres i les que actuen deixant-se guiar per aquestes podrien ser, al mateix temps, considerades també males regidores i/o considerats mals regidors; de cara especialment a les properes eleccions. Jo és que com a ciutadà i ara puc proclamar ben clar, que fora de tot partit polític, malgrat el que alguns o algunes podien pensar-se, (la qual cosa no treu les simpaties i col·laboracions que hom pugui fer) aconsello que, per la pau, la concòrdia, per la política ben feta, per no danyar els principis de democràcia participativa -i si més no, representativa-, per la bona convivència a "casa nostra" (que ja sé que és prou difícil però no està de més intentar-ho) que aquest POUM no s'aprovi i ho deixem per "un altre dia" per a fer les coses amb més calma i amb bona lletra. Ostres! som quatre i mal avinguts i, a sobre de tot, vivim quatre dies millor o pitjor viscuts. Per què ens compliquem tant la vida? Per què no intentem, fins l'últim esforç i fins l'últim extrem consensuar les coses? Per què ens neguem a escoltar l'altre i fer de les nostres accions un exemple a seguir, un ensenyament al mateix temps que un aprenentatge. Ho dic amb tota la bona fe possible i fora de partidismes, de veritat. Tinc les meves simpaties, puc donar recolzament a un partit o a un altre, però hi ha coses a la vida que són més importants i estan per sobre de batalletes polítiques. Reflexionem-hi.

En tot cas, perquè el meu bloc tracta sobre temes més genèrics, i no vull ficar-me tant en el terreny que no me'n correspon, i perquè, ell és l'autèntic especialista, us recomano que llegiu, sobre el tema del POUM, les últimes entrades del bloc de Josep Sagarra a POUM a Vallromanes.

I vull fer-vos arribar les meves més cordials salutacions a tots els meus conciutadans i a totes les meves conciutadanes.

Recordeu: POUM a Vallromanes

7 comentaris:

 1. Felicitats pel Post. Jo també crec que es poden fer les coses sense enfrontaments i amb millor predisposició.
  He de dir que jo soc molt crític amb el POUM proposat però que també dono el reconeixement que es mereixen les persones que no pensant com jo, (Amb totes les seves raons només faltaria) m’han facilitat la meva expressió i demanda d’informació.

  Si demano si us plau que tothom obri en consciencia de fer ben fetes les coses i aquí com al meu bloc demano als regidors que ens representen que si us plau s’abstingui en el proper ple extraordinari si es que no ha pogut llegir la documentació del POUM. El passat dijous una hora abans de la votació en Jacint Borràs va fer evident que cap regidor disposava de la documentació complerta (Mancava la part més sucosa de l’avaluació ambiental) Que hagués passat? Qui s’havia pres la molèstia de mirar-ho? Qui anava a demana en el ple que es fes un altre dia?

  ResponElimina
 2. Desitjo que un Ple com el d'avui no es torni a repetir, espero que al proper mandat sorgit de les eleccions del 27 de maig ens doti de més nivell polític, de més arguments i de més democràcia.

  No es pot defensar la bondat del POUM agafant-se a unes virtuts que no són altra cosa que imperatius legals, no es pot vendre el POUM com a fantàstic perquè preveu habitatge protegit quan això és d'obligat compliment per llei. Han quedat moltes preguntes, de l'excel·lent intervenció de la Violant Mascaró, sense resposta, com la desaparició de la urgència del nou cementiri o l'increment d'habitatges respecte a l'aprovació inicial.

  El model de poble ha de ser un model compartit, i no només el model d'uns tècnics contractats pel govern, per molta majoria que tingui. La majoria de govern et dóna la possibilitat de governar, i en democràcia governar vol dir també i sobretot consensuar.

  En aquest darrer Ple hi havia molta gent, no s'hi cabia, les escales eren plenes de gent que no ha pogut entrar a la sala -després del 27 farem els plens al Casal- en el públic hi havia persones de tots els colors i moltes -la majoria sense adscripció política coneguda- però dels coneguts n'hi havia de MésxVallromanes-Esquerra, que hi som sempre, d'IVALL que hi van ocasionalment, del PSC no n'he reconegut cap, i de CiU que -habitualment no hi són- avui han fet costat a l'alcaldessa en el seu darrer Ple.

  ResponElimina
 3. Ricart: ¿És que no tens el teu propi bloc per escriure el que vulguis que has d'anar copypastejant els teus textos per tots els blocs aliens? Penós. Més et valdria defensar-te de les acusacions que corren pel poble sobre el teu tèrbol passat i els interessos privats que tens...

  ResponElimina
 4. ON EREN AHIR ELS DE INICIATIVA? NINGU ELS VA VEURE A LA SALA DE PLENS.
  AAAAH!, ES VERITAT SON TAN ECOLOGISTES QUE NO PORTEN RELLOTGE PER NO CONTAMINAR I PER AIXO VAREN ARRIBAR TARD.

  ResponElimina
 5. Senyor Anonim,

  Els d'Iniciativa hi erem ahir.

  Erem uns quants.Hi estaven puntuals.

  Jo particularment estava avaix a les escales des de que va començar el ple, fins al final.

  No se si s'enrecorda que, ahir la sala de plens no es podia pasar a la part de dalt.

  Porto anant als plens des de fa molts anys.

  David Carrillo

  ICV - Vallromanes

  ResponElimina
 6. Malgrat que l'alcaldessa digués ahir, que aprovaven el POUM perquè tenien el poder i eren majoria per a fer-ho i que representaven a la majoria del poble, haig de dir que no és pas cert. La Sra. Isabel Erenas va prometre diverses vegades públicament, abans de les eleccions, fins i tot a mi per telèfon, que el camp de futbol mai no es tocaria, que més motiu que l'escola es va fer en un altre lloc, perquè la Sra. Cabot volia fer-la en el camp de futbol, gràcies a la Sra. Erenas i la Sra. Mascaró i el seus equips respectius.

  Ara per quin motiu la Sra. Erenas ha recolzat construir en el camp de futbol?

  A més, abans de les eleccions era prou clar que PSC i ERC formaven equip, ho van demostrar en el tema del camp de futbol i altres assumptes; anaven junts en tot, llavors era clar que la representació de la majoria del poble eren ERC+PSC, però PSC va fer una moció de censura que va trencar aquesta representació de la majoria.

  Resumint, tenint en compte que el PSC no va complir les seves promeses, l'aprovació del POUM no podia representar la majoria de la població, si la representava és perquè el PSC ens ha deixat amb el cul a l'aire durant aquesta legislatura. Lamento dir que això ho pagaran molt car en les properes eleccions municipals.

  ResponElimina
 7. Jo, en les anteriors eleccions municipals, com molta gent sap, vaig votar a la Isabel Erenas. Avui ella m'ha traït, i tinc tot el dret a dir-ho en veu alta i ho diré; per suposat que ho diré. Jo la vaig votar i tinc el dret a recriminar-li-ho.

  ResponElimina