dimecres, 12 de setembre de 2007

El primer dia de classe i l'Ajuntament sense haver fet els deures

He arribat a l'escola avui a les 9 del matí a portar-hi el meu fill. Era el primer dia de classe. El meu fill havia fet els deures de les vacances i anava content. El descontent i la sorpresa me l'he portada jo i la resta de pares i mares en veure la deixadesa total en que havia caigut tot l'entorn de l'Escola Tres Pins durant, suposo, el temps de vacances (aproximadament 3 mesos). És del tot evident que l'actual i antic ajuntament (que ve a ser el mateix) no s'ha preocupat de l'estat de les vies d'accés a l'escola, del carril bici que hi porta, del terreny que hi ha enfront (que és de titularitat pública pel que sabem) i del "jardí" (sí es que es pot dir així) que hi ha davant l'entrada de l'escola.

Aquest espai que anomeno jardí està ple d'esquerdes des que va començar a funcionar l'escola el curs passat, però és que va passant el temps i cada cop les esquerdes són més brutals, i hem de pensar que els nens hi passen i hi juguen i, com és evident, si no s'han fet mal fins ara és perquè la sort els ha acompanyat. I és trist del tot veure com ha crescut l'herba a tot arreu, envaint el carril bici i la vorera que li acompanya, a l'entrada i a tot el voltant de l'escola, pel carrer, pel "jardí", entre els arbres i les plantes. I, a més a més, la brutícia era monumental: cartrons, papers, paquets de tabac, bicicletes trencades, revistes, fulles seques amuntegades a sota dels bancs, a l'aparcament de bicicletes, etc.; fins i tot encara queda entre l'herba mig amagada la pancarta d'un dels candidats a les eleccions municipals passades i això que ha plogut molt des de llavors.

En fi, he fet un petit reportatge de fotos; no gaire cosa. Anava amb presses i tampoc em venia de gust estar-me massa estona fotografiant per enllà; em donava més tristesa i vergonya aliena que no pas altra cosa. Al final és un reflex de la deixadesa total en que està sotmès el poble des de fa molt temps, només s'arregla i a prou comptes allò que més s'hi veu (us animo a passejar per totes les urbanitzacions, no us enganyo pas, i no cal anar tan lluny del centre del poble). El mateix carrer Salvador Dalí, en sortir, de l'escola cap a la dreta (per posar un exemple), té tot l'asfaltat destrossat des de fa anys i les esquerdes ja comencen a ser considerables, els veïns es queixen, com a molts carrers, i sabem que no és l'únic carrer en aquestes i en molt pitjors condicions.

Per cert, l'alcaldessa i alguns dels seus hi eren i em miraven i murmuraven coses entre ells; de ben segur que m'estaven criticant: "ja està aquí el que fica merder a la seva pàgina web", com si jo fos el culpable de les coses que no fan perquè el poble estigui en unes mínimes condicions acceptables els que cobren (i molt) de les nostres butxaques. Jo, que tinc ja massa queixes d'aquest ajuntament, només faig que informar del que no es fa i del que es fa malament que no és poc. A mi mateix i a un veí ens van esquerdar un mur de contenció fa més d'un any i encara espero resposta. Sóc l'únic que espero respostes?

Suposo que el fet que m'hagin vist fent fotos enllà ha donat els seus fruits, doncs al cap de poca estona han enviat la brigada perquè fes neteja i tallés l'herba. No sé si a hores d'ara hauran acabat perquè hi havia feina per unes quantes hores; avui ja no he volgut tornar a l'escola, n'he tingut prout amb el primer dia de classe.

El reportatge complet amb tots els comentaris de cada fotografia (que a més es poden veure a mida real, molt més detallades) el podeu trobar a http://www.flickr.com/photos/itaca2000/sets/72157601971754040

Totes les fotografies han estat preses per Jordi Gomara a Vallromanes el dia 12 de setembre de 2007 (han estat fetes com a reportatge ràpid, per aquest motiu poden no tenir una bona qualitat artística)

7 comentaris:

 1. Encargada de la brigada i neteja viària: LURDES PRIMS

  ResponElimina
 2. Jordi, haurem de muntar la brigada per fer moure la brigada. Com a mínim desprès de la teva denuncia totalment correcta, s'han pres mesures. Si aquesta és la manera que es facin les coses, doncs quin remei. Suposo que ara intentaran corregir abans que apareixes tu amb la "maldita "càmera.

  Salut

  ResponElimina
 3. La Lurdes Prims, no és l'única responsable. N'hi han més.

  Bones fotografies.

  La realitat, per sobre de la farsa treballabilitat de la que parlava el "nou" vell govern.

  Es deuria proposar un concurs per recollir fotus de totes les parts malmeses i abandonades del poble.

  ResponElimina
 4. Doncs jo estic d'acord amb en David Carrillo, i afegeixo:

  1. La Lurdes Prims no és l'única responsable de la deixadesa que experimenta el poble des de fa ja massa anys, primer perquè, se suposa que ella no ha estat a l'ajuntament més que els darrers quatre anys (si no m'equivoco), segon perquè ella no és la responsable última de l'ajuntament, tercer perquè no només hi han càrrecs electes (polítics) que cobren de les nostres butxaques a l'ajuntament que tenen com a missió que tot al poble estigui en unes mínimes condicions de neteja, salubritat, estètica, etc. i, a més a més, perquè hi ha d'altres persones i entitats fora i dintre de l'ajuntament que també estan per alguna cosa, dic jo, sense treure la responsabilitat màxima a tots aquells que l'han de tenir: els que cobren de les nostres butxaques i han estat posats per garantir que tot funcioni correctament. Però especialment, ella no és la responsable d'urbanisme, si els carrers estan amb forats, esquerdes, si ve Sorea, Granper, etc., a fer instal·lacions i després ho tapen tot en pla "chapuza" grossa i l'ajuntament ho permet, i això gradualment s'hi va multiplicant, com de fet passa, al final el poble dóna autèntic fàstic. Us ho dic jo que, després de tornar d'Orlando, em feia pena comprovar com era "casa meva", i és que les comparacions seran odioses, però és el que hi ha. Si vens d'una ciutat i uns veïnatges on tot està tan net i cuidat, els carrers tan ben asfaltats i arribes aquí i veus el que veus, ja em direu.

  2. No som poques les persones que hem parlat més d'una vegada de fer un concurs o exposició fotogràfic/a sobre el deteriorament constant i gradual del nostre poble, però, com sempre, la complicitat política té molta força, i, la majoria de persones, o per no fer-se mal vistes, o perquè estan implicades en "processos polítics directes o indirectes" poden perjudicar, i de fet així passa, el que es pugui dur a terme accions que, podrien actuar com a denúncia de fets, per exemple, perquè la inèrcia de les coses canviés. Lamentablement, mentre visquem en una societat estructurada en partits polítics, gent covarda i "grups que ostenten el poder", no hi haurà la mínima llibertat perquè la gent pugui expressar o portar a terme accions sense veure's coaccionada per aquests elements.

  ResponElimina
 5. Quan jo era la regidora d'ensenyament tot estava més net:

  http://www.youtube.com/watch?v=CZttuK2NtoQ

  ResponElimina
 6. Isabel,

  Lamento dir-t'ho però, discrepo de la teva afirmació.

  ResponElimina
 7. Aquest comentari no l'ha fet la Isabel.

  Digueu-li a l'anònim que no sigui tan torrecollons de penjar 2 vídeos a la mateixa sessió al youtube sí ets tan gilipolles de ser l'autor d'un d'ells.

  Mireu, mireu el vincle que es refereix a Isabel.

  ResponElimina