divendres, 12 d’octubre del 2007

La desesperació del anònims

Us envio una captura de pantalla de Google perquè veieu d'on prové la desesperació i la ràbia dels anònims que, emparats en la foscor, equivalent a la foscor de la seva ment, es dediquen a insultar a tort i a dret per tots els blocs del poble.

Veieu la següent imatge, jo escric Vallromanes en la pàgina de cerca de Google i, a continuació, podeu comprovar quines són les 8 pàgines web més llegides sobre Vallromanes. (8 perquè no m'hi caben més, a la pantalla). Ull! que desprès ve la d'iVall, suposo que es deu a la fòrmula: tants votants, tantes lectures. Primer els de MxV-Esquerra i els seus simpatitzants, desprès iVall i, bastant molt més endarrere, CiU-Vallromanes. Quan més a dalt, o sigui, quan més al principi, més buscats i més visitats, evidentment.

Quin serà el motiu? per què la gent s'adreça a aquestes pàgines i no a la de CiU per exemple quan busca informació?

Serà per una qüestió de credibilitat?, o perquè els resultats a les eleccions municipals ja van demostrar la diferència brutal i en molt progressiu augment que separava, i de fet, separa els votants de MxV-Esquerra, que, evidentment augmenten en nombre en contraposició a la davallada tan brutal al mateix temps que va tenir CiU també en nombre de votants?, que al final es va quedar com l'última força, amb diferència, de les que van aconseguir regidors. Bé, en tot cas, el resultat a les urnes també està lligat a una qüestió de credibilitat, no ens enganyem pas; especialment en un poble tan petit on tots, més o menys, ens coneixem.

Però és que no es conformen ni tan sols en tenir el poder a l'ajuntament, a sobre tenen els covards que, a l'ombra, els fan el joc brut.

Veieu, a continuació (recordeu clicar sobre la imatge per engrandir-la):



Podeu provar vosaltres mateixos clicant sobre el següent enllaç perquè veieu que no us enganyo pas:

http://www.google.es/search?q=vallromanes&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ca:official&client=firefox-a

I si no, poseu Vallromanes en el cercador de Google i proveu-ho sense més. Clar, evidentment, estem a Catalunya i aquí s'hi parlen dos idiomes, preferentment a més a més, en aquest poble, el català. Així que, perquè la cerca us doni aquest resultat heu de posar les preferències de cerca en català o en català i castellà al mateix temps, del contrari, sent un poble on la cosa immobiliària no hi ha qui la pari, d'entre les primeres pàgines us sortirien unes quantes immobiliàries que, aquestes que van més per la pela que per qualsevol altra qüestió, tenen les seves pàgines generalment en castellà i no pas en català.

8 comentaris:

  1. Home, Josep maria... vullllll dir, Jordi... que jo tampoc surto en aquesta llista i ara em fas quedar malament. :-)

    Les coses de can Google mai resulten tan senzilles com això i per això hi ha gent que es dedica i viu de posicionar pàgines al cercador perquè surtin en els primers resultats.

    ResponElimina
  2. Jo ni ho faig ni tinc idea de fer-ho, jo em dedico a fer posts, a temporades, i prou, i intento crear i comunicar, massa complicat per mi les noves tecnologies, prou que ja em sé defensar amb l'HTML, els anys no passen en va.

    Tu no surts a la llista, suposo, perquè no fas un bloc específic sobre Vallromanes i tampoc conté la paraula al títol, vaja això és el que jo tinc entès. Però segur que estàs en altres bones posicions en rànquings d'alguna mena, tu ho saps millor que jo que repeteixo que no en sóc pas especialista ni em dedico massa al tema de rànquings, me'n perdo.

    El teu bloc és generalista com els meus d'ITACA, (com el del Josep Maria, tot i que, en ser bastant nou, suposo que això també li afecta a l'hora de pujar posicions) llavors queden perduts en una munió de blocs generalistes.

    Però segur que a Alianzo en català deus tenir alguna bona posició m'imagino. Veus, el bloc del Josep també està prou bé col·locat i guanyant terreny en Google, però es diu POUM Vallromanes.

    En tot cas tot té trampa imagino, jo fa molt temps que no escric en ITACA2000 NEWS.CAT més que un parell o tres de posts al mes (llevat de la darrera setmana) i cada dia puja més de posició a Alianzo tenint en compte que cada dia hi ha més gent que s'apunta nova a Alianzo, ara ja va em sembla que pel número 30, per davant i molt per davant de blocs molt coneguts i prestigiosos a Catalunya (imaginat amb la quantitat de blocs que hi ha a Catalunya i bons de veritat) i de gent que es mata a escriure a diari.

    Tanmateix el d'ITACA 2000 NEWS.ES que és d'àmbit hispànic es va perdent per les ombres dels rànquings, malgrat que encara conserva una posició bastant respectable (al tanto, eh!) ;-), en els llocs que sé mirar i entenc.

    Però hi ha companys meus a Red Progresista que tenen el bloc circumscrit només a política i surten com a número 12, o 8 o 20, per posar exemples, en el "top blogs". Jo surto que ni ho sé ja però el mil i pico o vés a saber donat que el meu està categoritzat com a general.

    Això ho saben bé, els que són fanàtics de les estadístiques. Ara, per la meva experiència entenc que quan més petit és el territori i el tema que toques al teu bloc, més puja de posició dins d'aquell lloc o tema. Si hagués un rànquing a Alianzo només de Vallromanes, suposo que jo em portaria tots els honors, i no me n'estic vanagloriant, amb Espai Vallromanes. Tanmateix malgrat que va pujant i pujant al rànquing, Espai Vallromanes, que el llegeix molta més gent que ITACA2000, està molt per sota a Alianzo en català, com el 80 o així, ara no recordo; però aquí també té a veure qui t'enllaça i la qualitat de qui t'enllaça (o sigui quins enllaços té a la seva vegada).

    Clar el meu "Espai" a Vallromanes és un rei, a Catalunya gairebé un alfil, perquè Vallromanes a Catalunya és poca cosa, malgrat que si no ha canviat de posició estava per davant que Espai Catalunya.

    Tot és així, a Espanya i la resta no som res, a Catalunya som més o menys coneguts, a Vallromanes som famosos. Tot té els seus avantatges i els seus inconvenients.

    Si tu et limites a un espai petit ets molt conegut, si surts d'aquest àmbit no et coneixen ni les rates, o no?

    Tu, en tot cas, crec que saps de tot això més que jo, perquè, com bé dius, ets un informàtic tossut o quelcom similar.


    De tota manera, la gent que viu immersa només en la xarxa se les busca totes per tenir fins i tot milers de visites. Entrar a tot tipus de blocs a escriure comentaris i fer "maranya" i el que calgui. No sé d'on treuen el temps?, però m'imagino que qui es marca una meta va cap a allà al preu que sigui.

    En tot cas Google sí que té en compte els blocs més cercats i visitats a la xarxa pel que jo tinc entès. També segurament l'antiguitat. Ara sí que em sembla, ja que ho dius, que hi ha gent que paga per pujar en els rànquings i en Google i així guanyar més visites. Que en saps d'això?

    Bé, Víctor sempre és un veritable plaer rebre un comentari teu, sincerament. T'ho agraeixo molt. Gràcies i moltes salutacions.

    Bona nit, que ja me'n vaig a dormir que és tard, acabava de veure una pel·licula a la tele i, apa, al llit.

    Salutacions, company

    ResponElimina
  3. "També segurament l'antiguitat. Ara sí que em sembla, ja que ho dius, que hi ha gent que paga per pujar en els rànquings i en Google i així guanyar més visites. Que en saps d'això?".

    Jordi, hi ha empreses que es dediquen a posicionar llocs a Internet. Són els que es coneixen com a SEO (search engine optimization).

    És una feina com una altra i normalment, els que ho fan bé, usen tècniques duradores i que garanteixen la qualitat de les visites i el posicionament en les visites.

    Encara que també n'hi ha que prefereixen cercar el truc, l'engany i la picaresca. Vaja, com en tots els col·lectius humans.

    No n'entenc jo de SEO, però havia de batallar-hi sovint, com a editor de l'Open Directory Project, perquè ens volien utilitzar per als seus interessos personals a l'hora de posicionar i llistar els seus llocs.

    ResponElimina
  4. Víctor molt bo el teu inici confonent Josep Maria amb Jordi, és molt bo en referència als anònims. Bé, sincerament això dels rankings a mi i amb perdó me la bufa. Pòstum secula (sic) la cosa està en la interacció dels que tenim bolgs i dels que fan comentaris i dels pobres anònims que van perduts dins la boira gebradora. Som si més no una petita colla animada a publicar i difondre el que creiem que és adient a que es faci públic. Cap i ningú de nosaltres pagarem les hipoteques gracies als blogs ( tot i que algú li agradaria viure d'això) per a mi ha estat una manera de fer amics, pocs, i pel que es veu molts enemics, intransigents d'acceptar que hi ha diferents opinions.

    ResponElimina
  5. De la mateixa manera i amb el mateix buscador, vés a Googles imatges i mira quines són les primeres persones que surten: Vallromanes

    ResponElimina
  6. Sí, anònim, ja ho veig, la primera imatge que surt està a la meva pàgina web http://www.itaca2000.net enllaçada a un article meu al meu bloc "Espai Vallromanes". Ni tan sols mai no se m'havia ocorregut de mirar-ho, però, ara, sí que és la guinda del pastís per a acabar d'adobar-ho. 10 meu, com està el pati!!!

    ResponElimina
  7. Josep Maria, al "punyetero" del Víctor no sé li escapa ni una tampoc, hehehe... Per la resta, estic molt d'acord amb el teu comentari. També és un plaer sempre rebre aquí la teva honorable visita, per suposat.

    Gràcies pel teu comentari i salutacions

    ResponElimina