dimecres, 3 d’octubre de 2007

Ple ordinari (i el POUM continua...), i altres

Més per Vallromanes - Esquerra ens informa del següent:

Aquest dijous 4 d'octubre

A les 8 del vespre

Ple Ordinari

(es poden fer preguntes)

Hem presentat vuit propostes de resolució i de moment l'alcaldessa només
ens ha acceptat incloure'n tres a l'ordre
del dia

Hem presentat recurs per intentar aconseguir que les altres cinc també entrin al Ple

_________________________________________________________


Aquesta és l'ordre del dia que hem trobat al web de l'Ajuntament:(Si cliqueu a sobre de la imatge podreu engrandir-la)

Ignorem a hores d'ara, quines són les propostes de resolució que ha presentat MxV-Esquerra i quines han estat acceptades i quines no, i, si al final, han estat incloses les restants, o algunes d'elles, després del recurs presentat per aquest partit.

Suposo que us heu adonat que el web de l'Ajuntament funciona de nou; imaginem que ve a causa d'alguns comentaris fets AQUÍ i AQUÍ principalment. Aquest ajuntament només actua sobre certs assumptes quan les coses es denuncien públicament.

(Veieu el que va passar immediatament després).

La pàgina de Vallromanes ha estat molt temps sense funcionar amb l'excusa que s'estava duent a terme una pàgina nova, com si aquest fet hagués d'interrompre el funcionament de l'actual, però a Vallromanes ja estem acostumats a que s'interrompin moltes actuacions a causa de moltes excuses semblants, o per canvis de govern, eleccions, etc., l'única cosa que no s'interromp és la construcció de cases i més cases i el paisatge de grues, màquines excavadores, etc. En tot cas l'activitat institucional no es pot interrompre mai, imagineu-vos el web de la Generalitat sense actualitzar-se, o el de Barcelona, perquè estiguessin fent una pàgina nova. És que els habitants de Vallromanes pel fet que el nostre poble és més petit no hem de tenir la mateixa consideració que la resta d'habitants de Catalunya? Us imagineu que el servei mèdic de Vallromanes hagués deixat de funcionar perquè s'estava construint l'ambulatori nou!!! La cosa no té ni cap ni peus. El problema és que les ganes d'informar dels poders públics són poques.

Hi ha un partit polític que va prendre el relleu d'informar de les qüestions institucionals, com si el consistori fos propietat d'un partit. Felicitem a CiU-Vallromanes per informar de tots els actes i per tenir una pàgina web tan ben presentada, ben organitzada i estructurada, i per la seva contínua renovació de continguts. Una cosa no treu l'altra. Tanmateix aquesta pàgina no pot reemplaçar la pàgina institucional que no ha de tenir cap color polític. Ens alegrem que la pàgina institucional de l'ajuntament comenci de nou a rutllar en espera de la nova, la qual esperem que sigui realment interactiva i no només amb l'enllaç a un correu electrònic que quan hi escrius no et fan cas.

Per cert, que va ser d'aquella revista que es deia La Pinya? Què només surt per edicions duplicades amb missatges clarament pre-electorals i partidistes quan ha de celebrar-se eleccions municipals?

Veiem a l'ordre del dia del ple municipal que es parlarà del POUM, no sabem en aquest moment si a proposta de MxV-Esquerra o a proposta de l'ajuntament. Sabeu que aquests dies s'han donat diverses informacions sobre el POUM; us poso un resum dels llocs on trobareu tot tipus d'informació d'una mena i d'una altra:


Veureu que les notícies no són coincidents. Sé que hi ha articles repetits en alguns llocs, però contenen al final comentaris diversos i diferents que val la pena mirar-s'hi.

Per cert, recordeu que el dissabte proper, 6 d'octubre a les 6 de la tarda, a la Carpa, MxV-Esquerra farà una assemblea per a tot el poble per a informar, entre d'altres assumptes a debatre, sobre aspectes del POUM. No cal dir que us encoratjo a anar a aquesta assemblea i a participar-hi, per suposat. Per poques vegades que tenim el poble "la fortuna" de participar directament en temes polítics no sembla oportú deixar de fer-ho; democràcia, això es diu democràcia senzillament.

Bé, per no allargar això massa, acabem felicitant l'ajuntament per l'organització de la Festa Major, malgrat que hi han hagut coses que no ens han agradat pas, com la ubicació de la Fira d'atraccions, massa desplaçada en un poble petit on la Festa Major no té massa activitats, ni massa gent que hi participi, i s'imposa per sentit comú la concentració més gran possible de les activitats conjuntes. Això ha provocat certs problemes que ja hi comentarem.

Per últim no sé si recomanar-vos o no que presenteu instàncies i al·legacions a l'ajuntament, doncs, en el primer cas, pot passar més d'un any sense que diguin ni ase ni bèstia ni et facin cas quan es tracta d'un problema d'extrema gravetat:en el segon cas, simplement no contestar-te quan és obligació fer-ho:o en el tercer cas poden passar anys i panys i no convocar-te a una reunió que ells mateixos proposen convocar arran d'una instància:
Fixeu-vos hi bé que el secretari de l'ajuntament sempre és el mateix. Sort per ell que té feina assegurada. Per veure millor les imatges, com sempre, cliqueu sobre elles.

10 comentaris:

 1. Gràcies per les floretes! No n'hi ha prou amb fer la feina ben feta, sinó que cal publicitar que fas la feina ben feta. Alguns, en canvi, ja en teniu prou amb criticar.

  ResponElimina
 2. Si realment el remitent del comentari anterior fos qui diu ser, us hauria de caure la cara de vergonya, i, com a mínim no dir res aquí, tenint en compte el que denuncio al final del meu article amb la còpia dels documents corresponents.

  No es pot jugar així amb les persones, amb la gent del poble (parlem de seguretat i de molts diners per culpa fer les coses tan malament fetes).

  Quan s'encarreguen obres o es dóna el vistiplau a aquestes, s'ha de vigilar que la feina es faci bé i que no pugui provocar problemes en les finques i persones, etc.

  O és que no tenim al poble un arquitecte i una arquitecta tècnica que se suposa que han fet una carrera universitària com per saber que no es poden fer unes excavacions en pla bèstia amb unes màquines brutals, ficar una canonada enorme i fer uns forats de gran fondària per a ficar-hi unes arquetes immenses i súper pesades de formigó, tot contra uns murs de contenció, i més tenint en compte que al costat contrari les cases estaven a peu de carrer??????

  Clar que els que van fer les obres no donaven massa de sí tampoc, evidentment; molt poca professionalitat.

  Però què fan els tècnics de l'Ajuntament, potser no supervisen les obres amb els diners que cobren de les nostres butxaques??????

  Vergonya, vergonya us hauria de donar!!!

  I parleu de criticar. M'he estat esperant més d'un any amb la boca callada, aguantant, sense rebre cap resposta i sense veure que es portés a terme cap acció.

  Però, suposo que ara caldrà moure tot de nou davant la passivitat de la Regidora d'Urbanisme i Alcaldessa de Vallromanes. I després parlem, Sra. Cabot, després parlem i fem publicitat de les coses "ben fetes?".

  ResponElimina
 3. Vam presentar 8 propostes pel Ple de demà i l’alcaldessa ha decidit només posar-ne 3 a l’ordre del dia:

  La del POUM, on demanem que tornem a informació pública el Pla i que intentem consensuar-lo, la de la Llibertat d’expressió en referència a la desproporcionada persecució per les crítiques al rei espanyol i la de suport al retorn dels papers de salamanca, les altres 5 diu que no són propostes sinó precs.

  Al meu bloc acabo de publicar una explicació sobre el cas.


  Gràcies,  David Ricart

  ResponElimina
 4. M'agradaria estar demà en aquest Ple ordinàri.

  Si poguèssiu enderrerir-lo d'alguna manera fins les 22:30...podria arrivar-hi.

  Tinc preguntes per al govern i "l'opossició" del consistori municipal.

  ResponElimina
 5. Sr.Ricart,

  Sobre el tema de "a de la Llibertat d’expressió en referència a la desproporcionada persecució per les crítiques al rei espanyol"

  T'agradaria que cremessin les fotografies amb la teva imatge? i que a més fos amb una bandera independentista ?

  Una cosa és estar encontra de la monarquía, cada un per la raó que cregui o tingui i una altre cosa, es faltar al respecte a les persones.

  Pots queixar-te i no estar a favor de la monarquía; pot recriminar per que desapareguin i deixin de ser reis; etc... i tantes queixes o critiques com vulguis.

  Si vols un aclariment...

  L'única Llibertat que tenim els humans és escollir i, em refereixo a escollir en les seves decisions.t

  ResponElimina
 6. Els fets simbòlics només tenen el valor que els vulguem atorgar. I una crema de fotografies en el marc d'una manifestació pacífica entra dins el simbolisme de l'acte.

  Que han dit mai res de la crema de ninots a les Falles? És clar que no, perquè el simbolisme és un altre.

  Salutacions cordials

  [Raons que rimen].

  ResponElimina
 7. David Carrillo, si jo estigués gaudint d'uns privilegis diferents que la resta de ciutadans d'un estat, és normal que hauria de córrer el risc que cremessin una fotografia meva, que es manifestessin contra mi, etc. Que vol dir el mateix que ocupar un càrrec públic que no pot ocupar cap persona més perquè em van nomenar a dit i basant-se en la voluntat de "déu totpoderós", perquè tinc un cognom determinat o he nascut a una família determinada. Però a sobre quan aquest càrrec ha estat nomenat per un dictador que va donar un cop d'estat i jo exerceixo, per delegació d'aquell de cap de les forces armades, això ja és complica.

  Si, a sobre, tenim en compte que aquesta persona encarna amb la força i amenaça de les armes la representació d'un estat que molts sentim com a repressor de les llibertats dels pobles que volen ser lliures, autodeterminats i autogestionats, encara la cosa es complica més.

  En tot cas, quan tu estàs a un càrrec polític important pots ser el blanc de qualsevol tipus de crítica i acció, la simbolització de cremar la teva foto representa un acte de crítica vers allò que representes, no contra la teva persona en sí. Si tu continues agafat al poder i els privilegis que et fan diferent de la resta, és clar que hagis d'aguantar el que et toqui. Els polítics també són blanc de les ires de la gent, si no s'hi troben a gust que dimiteixin i prou; el que passa és que el poder és reconfortant i "calentet" per a alguns, i no volen deixar mai la cadira.

  Aquestes coses del poder no es fan mai per un sentit altruista precisament de la vida. Si ho passes tan malament exercint poder, ningú no t'obliga pas a continuar-hi. Si és tan dolorós plega i no et queixis pas de les crítiques rebudes. Deixa que sigui el poble qui busqui la seva pròpia manera de governar-se i prou; però per alguns renunciar a la vida de luxes, privilegis, de tenir-ho tot pagat i saber-se diferent que la resta pot més, evidentment, que pas altra cosa, i ho defensen al preu que sigui.

  Llibertat, sí, David Carrillo, llibertat sense opressors i sense gent imposada per la por, per qualsevol tipus de por. Llibertat per poder triar el teu propi camí com a poble i com a persona.

  ResponElimina
 8. Gràcies, David Ricart, per les teves explicacions. Ja imaginava que aquestes propostes de resolució que dius venien per part de vosaltres; és de pura lògica d'ideari polític, sabent la ideologia dels partits que hi ha al govern municipal i la ideologia del partit de l'oposició no podíem pas caure en l'error, però no en tenia cap evidència per a contrastar-ho.

  Bé, això que algunes propostes siguin acceptades i d'altres no, a criteri d'una persona "que tot ho sap i actua com si també tot ho pogués", sota el seu propi criteri, únic i unívoc, ja ho patim dissortadament des de fa molts anys aquí.

  ResponElimina
 9. Per cert, a mi tampoc em molesta pas que cremin una foto meva, o dos o tres. o les que vulguin. Tampoc tinc cap inconvenient si alguna persona, o dos o tres, vol cremar un tros de drap de colors, sigui una bandera o sigui una samarreta vella, sigui la bandera europea, espanyola, catalana o escopir sobre l'escut de Vallromanes. És absurd, siguem coherents. La crema de símbols i fotografies és una forma de protesta política democràtica; fins i tot a Estats Units, que no és l'exemple més gran de democràcia, qualsevol persona pot cremar la foto del president i la còpia d'una bandera sense que li passi res. Que tinc família, amics i col·laboradors blocàires a Estats Units que m'ho confirmen una i altra vegada.

  Spain is different!

  ResponElimina
 10. Qui s'imaginaria que el PLE Durés fins la una de la matinada.

  Els qui vau estar presents, sus van convidar a menjar alguna cosa en tantes hores?

  ResponElimina