dimecres, 18 d’abril del 2007

Aprovació del POUM en sessió extraordinària
















Si punxeu a sobre de cada imatge les podreu veure en format gran

(Explicació de les fotografies, al final de l'article)

Abans que res hi deixaré aquí l'article sorgit fa uns dies al bloc POUM a Vallromanes de Josep Sagarra, doncs em sembla prou aclaridor:

Aquest passat dijous dia 5, va haver ple ordinari a l’Ajuntament. En aquest ple Més x Vallromanes Esquerra va demanar que no es realitzi cap ple abans de les eleccions municipals del proper dia 27 de maig per aprovar el POUM.

Es va preguntar a l’Alcaldessa si estava previst fer un ple extraordinari per aprovar el POUM. La resposta de la senyora. Cabot va ser que es podria convocar o no, i no va voler contestar si ja està decidit fer-ho o no.

  • L’Ajuntament no ha contestat que sapiguem cap de les prop de 700 al·legacions presentades al POUM.
  • L’Ajuntament no ha publicat que sapiguem cap modificació sobre el POUM que es va aprovar provisionalment amb els vots de qui governa.
  • L’Ajuntament continua rebent visites de persones del poble que fora de termini per al·legar se n’adonen que la seva vivenda està afectada per un pla urbanístic sense consens.
  • L’Ajuntament no ha aclarit com queda el POUM després de les al·legacions que es van presentar i de les queixes personals que es van reben.

Serà capaç l’actual govern de l’Ajuntament d’aprovar el POUM en un ple extraordinari només a 3 setmanes de les eleccions?

Si així fos ja hauríem de parlar sense dubtes. Ja parlaríem de manca de visió democràtica; ja podrem parlar de Andratx; ja podrem parlar de mala fe...

Fa un parell de nits vaig assabentar-me que l'actual equip de govern de l'Ajuntament havia convocat una sessió extraordinària per a aprovar el POUM de Vallromanes. A nosaltres ens sembla un acte de covardia i traïció a tota la població de Vallromanes. Josep Sagarra ja ens advertia al seu bloc d'aquesta possibilitat deixant ben clar que si això arribava a succeir ja podríem parla d'Andratx i de mala fe. Doncs aquestes tenim en qüestió, la maleïda predicció s'ha complert; no era gens d'estranyar en una ajuntament en que tota la seva gestió ha estat d'esquenes al ciutadà, i molt de cops, en contra del ciutadà. Cosa que queda demostrada per exemple en els següents fets:

  • Que han fet el Casal que els ha vingut en gana i amb un aforament de pena.
  • Que l'Escola l'han construïda sense aparcament per les mares i els pares que hi porten els fills i sense el carrer que s'havia promès que enllaçaria amb l'antiga escola.
  • Que al carrer Girona s'ha fet una nova canonada d'aigua contra els murs de contenció de les finques antigues, murs que no poden aguantar tanta pressió i han acabat esquerdant-se i, havent passat mesos i mesos no han fet absolutament res per solucionar el tema.
  • Que al carrer Lleida hi ha uns forats de més de mig metre de profunditat tallats en sec, doncs quan la companyia del gas hi va fer les canonades van tallar el formigó que hi havia al carrer i ho van tapar de terra que les pluges posteriors van portar-s'hi i cap representant de l'ajuntament, ni la patrulla, va venir a inspeccionar les obres. L'ajuntament coneixent aquest problema encara no ha vingut ni tan sols a posar tanques de protecció al voltant d'aquests forats.
  • Que van acordar uns cursos de pintura al nou Casal amb el Sr. Josep Morales i que ara, passades les eleccions, els nens i els adults que van contractar els cursos es quedaran sense aquest professor perquè l'Ajuntament no ha dut a terme els compromisos que havia adquirit amb ell, i no s'ha donat cap explicació contestant a la queixa per escrit que van fer els afectats i les afectades.
  • Que els carrers de la urbanització Can Rabassa són inviables, tenen tot l'asfalt destrossat amb forats i trossos d'asfalt que sobresurten de la via de tal manera que la conducció es fa pràcticament impossible; des de fa anys.
  • Que a tots els carrers, tant de Can Galvany com de Can Poal, etc. on s'han fet obres, les formigoneres han anat deixant al seu pas grans quantitats de formigó que s'ha eixugat deixant gruixos importants que poden trencar les rodes dels cotxes, i que l'Ajuntament no ho ha reparat mai, tenint en compte que no ha tingut mai cap preocupació pels estats dels carrers, doncs a part d'això, estan amb forats, esquerdes, etc. en llocs com per exemple Mas Morera, l'entrada al carrer Tarragona des del Camí de Vilassar, etc.
  • Que s'ha negat, després d'haver-ho promès un circuit des del centre de la vila on els nens i nenes puguin anar caminant, en moto o en bicicleta cap el nou Institut que es construirà entre els municipis de Vilanova i Vallromanes, circuit que de no fer-se posaria en perill les vides dels nois i noies en tenir que passar forçosament per la carretera.
  • Que fa anys i panys que gaudim d'un senyal de televisió tercermundista en el poble, amén que no s'hi poden sintonitzar diversos canals, i, que per més que s'hi ha insistit a l'ajuntament per tota classe de mitjans, sempre n'ha fet les oïdes sordes.

Puc posar-hi centeners d'exemples però hi haurà temps per tot. Però mentrestant no s'ha parat de construir, sense cap mena de planificació ni amb cap criteri urbanístic (fent construccions a Can Galvany i a Torre Tavernera que, a més de carregar-se tots els arbres en un temps que preocupa molt el canvi climàtic, no tenen cap mena de continuïtat ni harmonia urbanística possible deixant un paisatge urbà irracional i del tot lleig), tota la força de l'Ajuntament s'ha dedicat a tal menester sense atendre les necessitats urgents per als ciutadans. La construcció, sí, el poble no ha parat de créixer, "pan para hoy, hambre para mañana". Quins interessos inconfessables n'hi han? No ho sé, però no deixar de ser sospitós, si menys no.

David Ricart va anunciar, i desprès convidar tots els partits polítics de Vallromanes a fer un acte ciutadà on es discutís la redacció del POUM; tots aquests menys els que estan a l'equip de govern van donar recolzament a a quest acte. Els de l'equip de govern, per què no? És evident, quan no es vol posar una cosa a discussió o és que hom pensa que és Déu o, si més no, és que hom té una por manifesta que li vulguin canviar alguna cosa. Si és així estem parlant d'una evident manca de tarannà democràtic, sense cap dubte; d'aprofitar el temps que el poble t'ha deixat la seva representació per a dur a terme allò que et dona la gana, sense més.

  • L'ajuntament no ha contestat les més de 700 al·legacions fetes pels ciutadans i per les ciutadanes de Vallromanes. No cal repetir els mateixos arguments. Sense contestar les al·legacions i veient que perdran el poder d'aquí a un mes, volen fer colar aquest POUM amb presses i corrents al preu que sigui
  • Aquest POUM s'aprova a punt de celebrar-se les eleccions municipals (envoltat de molta polèmica) i amb l'oposició de gran part de la població, la qual no ha estat consultada, i de tots els partits polítics que no són a l'equip de govern
  • S'aprova en una sessió extraordinària on la gent no pot demanar la paraula, havent-se celebrat fa poc una reunió ordinària. Això és una prova de la premeditació i molta mala fe d'aquest equip de govern
  • Ès l'única vegada que l'equip de govern, que nosaltres recordem, anuncia una sessió plenària al web de l'ajuntament. Per què ho fan ara, per a justificar què? Per a voler fer veure que són democràtics tal vegada?

A nosaltres ens sembla que aquest equip de govern té por de perdre les eleccions, cosa bastant probable pel fet que la gent ja n'està prou cremada, i volen a tota pressa aprovar un projecte en el que no ens queda més opció que suposar que hi han molts interessos en joc, doncs sinó no entenem aquestes presses sobtades d'aprovar-ho abans de les eleccions. Podríem parlar de premeditació, al·levosia, nocturnitat, mala fe, un clar tarannà antidemocràtic, evidentment interessos inconfessables en joc, joc brut, traïció i un llarg etcètera, i, per suposat, que tenen del tot clar que perdran, sortosament, les properes eleccions. Doncs, tard o d'hora, qui la fa la paga.
_____________________________________

PD. Ara acabo de venir de deixar el nen a l'escola; ens ha portat una veïna. Mentre tornàvem de l'Escola passant per Mas Morera, la Joiosa, Can Galvany m'ha anat indicant perquè mirés tots els carrers, les voreres, els "jardins-boscos" de l'ajuntament: tot ple de merda, com deia ella, deixadesa total, bosses a les voreres, carrers trencats, voreres trencades, herba que creix a les voreres, els boscos sense netejar que dóna fàstic, herbes altes i que envaeixen les voreres, llaunes de cervesa, etc., als carrers, a les voreres, tot ple de pols, terra, sorra, brutícia, etc., restes d'obres de fa temps a tot arreu. Muntanyetes de formigó sec per les vies. Quan plou continua inundant-se el carrer davant del camp de futbol. La pista "poliesportiva" que es va construir és queda plena de bassals d'aigua. La Carpa està súper bruta. Aquest poble està deixat de la mà de déu, només cal veure el Camí de Vilassar, la vorera d'enfront de la papereria no s'arregla mai, dóna autèntica pena. El bosquet que hi ha a Can Trampis dóna també autèntica pena; no es neteja mai tampoc, i en ple centre. La veïna em comentava que ni a Santa Coloma hi ha la deixadesa i brutícia que hi ha als carrers d'aquest poble. I sento dir-ho, és veritat.

Només s'arregla a prou penes la part central del poble i prou. Llàstima que no m'he portat la càmera de fotos per a prendre un reportatge. Però ja n'hi haurà temps per tot.

__________________________________

Totes les fotografies han estat preses per Jordi Gomara i són públiques, només cal fer constar el nom de l'autor si volen ésser utilitzades.

Alguns aclariments:

  • El tub de color groc que es veu al forat immens del carrer Lleida és el tub del gas que està totalment al descobert.
  • La cinta de color vermell i blanc que porta el nen de la fotografia no és una cinta que hagi posat pas la policia per evitar el perill que comporta el forat, sinó que és una cinta que el nen es va trobar entre la brutícia dels carrers de Can Galvany i la hi va agafar per jugar.
  • Les ampolles que s'hi veuen a algunes fotografies corresponen a unes imatges preses davant d'unes cases de luxe a la urbanització Can Galvany

8 comentaris:

  1. Demà dijous 19 a les 20 hores hi ha un ple extraordinari amb l'únic ordre del dia d’aprovar el POUM.

    Realment saber si aquest POUM (Pla urbanístic que regirà a partir d'ara a Vallromanes) és o no adequat, és pràcticament impossible.

    Jo ho he intentat són més de 700 planes d'un nivell tècnic inintel•ligible. No l'entenc.

    Però d'això en parlarem un altre dia si us sembla. El que jo volia dirà avui és que em sembla trist aprovar un pla urbanístic sense consens, i el que és pitjor sense buscar-lo. Aprovar un pla urbanístic que marcarà el model de poble amb nocturnitat, a corre cuita perquè venen unes eleccions.

    No sé si el Poum és bo o no, jo diria que no gaire per el que he pogut arribar a deduir, però aquesta manera de fer política de l'equip de govern us puc assegurar que és pèssima.

    Anem al ple de demà i fem evident que així no es governa.

    Francesc Masip.

    ResponElimina
  2. És una fal·làcia afirmar que no hi ha consens quan la majoria de partits recolzen aquest POUM i votaran a favor: CiU, PSC i IV. O sigui, els regidors que representen la majoria de vallromanines i vallromanins (2/3 parts). Que ERC hi voti en contra i vulgui muntar el numeret al ple només demostra la seva impotència per estar en minoria opositiva. L'argument de la inintel·ligibilitat del text és tan feble que fa riure. El POUM és una cosa molt seriosa en la qual hi han treballat molts experts durant molt de temps. Podeu comptar que és el millor POUM possible, perquè si no ho fos no hagués estat aprovat per les instàncies superiors. Us queda la pataleta, clar, i la collonada simplista de dir que voleu "un poble petit i verd" atacant el govern actual pel fet urbanístic. Ni Vallromanes havia tingut mai tanta superfície forestal (70 %) ni mai no s'havia construït tan bé com ara, amb tanta cura. Déu meu, quin discurs més infantil! Només us faltava el carro! Visca la carpa, Pepe Rubianes i Manolo Escobar!!!

    ResponElimina
  3. Veig que encara aquest article, sense estar publicat, ja té comentaris, això està molt bé.

    Doncs, sí, Francesc, espero que demà hi serem molts al ple extraordinari; tants que potser no hi cabrem, però estarem allà per demostrar el nostre evident rebuig, d'un POUM que s'aprova en sessió extraordinària un mes abans de les eleccions; quins interessos deuen haver-hi perquè s'hi faci d'aquesta manera? Per què tantes presses i amb nocturnitat?

    Sr. Ibáñez (alies: anònim). Que és el millor POUM? Per què? Perquè ho diuen les persones que no s'atreveixen a consultar la població? Utilitzen el poder arbitrari en una comunitat democràtica. Sense haver contestar més de 700 al·legacions en un poble de 2000 habitants? Ni s'han atrevit a portar-ho a debat malgrat que tres partits s'havien compromès a fer-ho davant tota la població. Visca la Democràcia!!!

    Que representen la majoria? Com se sap això a un mes de les eleccions? Que has fet un estudi estadístic de tendència de vot per a saber-ho?

    La antidemocràtica llei d'Hondt no va permetre en les anteriors eleccions que un membre del PP hi fos regidor per exemple. Tampoc en les anteriors eleccions s'hi havia presentat ICV, dos dels partits que estan en contra de l'aprovació d'aquest POUM a qualsevol preu i d'amagat com vol fer-se ara? Si ICV s'hagués presentat també, probablement els dos regidors del PSC no hi serien, com a mínim no tots dos; sinó ja ho veurem dins de poc.

    O sigui quina majoria és aquesta?

    A més que quan es tracta d'un tema tan important l'única majoria i els únics actors polítics els representa la població (per exemple, per què no es fa un referèndum?). No, clar, interessa fer les coses com durant el franquisme.

    Quan es té tanta pressa per aprovar una cosa, un mes abans de les eleccions, quina explicació hi ha? Que hi han molts interessos en joc i es tem perdre les eleccions, sinó no caldrien les presses, dic jo. No costa quedar bé amb els ciutadans i les ciutadanes.

    ResponElimina
  4. Eltreball dels experts es per descomptat molt important, peró l'opinió de tot un poble encara ho es mes per que el que s'hi juga es el futur dels habitants del municipi doncs el municipi no es de ningú en particular sino de tots el qui conviuen i contribueixen d'una o altre manera.
    Per sort som només a 1 mes de les eleccions i es en aquell moment que els veïns i veïnes de Vallromanes tenen a les seves mans dir PROU! a aquesta manera tant antidemocrática de governar.

    Joan Arisa
    PPC Vallromanes

    ResponElimina
  5. Sí, Joan Arisa, estic totalment d'acord amb el teu comentari. És que les coses, a vegades, no tenen més que una forma de ser mirades.

    ResponElimina
  6. El paper dels Experts.

    1. Aquests experts han cobrat més de 30 milions de pesetes per un treball incomplert. (De les 700 al·legacions un munt eren sobre errors) A la nova memòria diuen 10 però jo vaig redactar 30 sobre errors. (I son errors de veritat ho garanteixo)

    2. Per contracte els "Experts" han de crear una pàgina web per explicar el POUM i actualitzar la informació a mesura que s'aprovés.

    3. Es convoca el ple però no es penja la nova informació.

    4. Els "Experts" s'obliden de fer l'Avaluació Ambiental. Els hi recorda un servidor, i els hi esmena Medi Ambient.

    5. L'Ajuntament te la barra de portar a aprobació el tema del POUM sense publicar els nous documents.

    6. Els "Experts" anomenen al periode d'al·legacions: periode de consultes. (Aixó es mentida) al·legar i esser consultat es molt diferent.

    7. El model de poble que han redactat els "Experts" i han orientat alguns polítics, altres no els han llegit, es una mierda como un piano.

    8. Del que he pogut llegir del nou POUM (M'ho han passat a MésxVallromanes no l'Ajuntament) encara hi han errors i omissions.

    9. Instancies superiors no l'han aprovat sinó que han informat positivament després de que els "Experts" rectifiquessin fins a 6 cops la documentació.

    10. Urbanisme es competència municipal i els estaments superiors només poden vetllar per que els documents finals incloguin els anàlisis necessaris i punt. No ho verifiquen, es supossa honestitat professional i poítica dels "Experts" i dels regidors.

    Conclusións:

    1. Anònim ets un gilipollas i un covard. (Si donessis el nom et respectaria)

    2. Una vegada repassada la documentació si trobo falsetats ho comunicaré als estaments superiors.

    3. A part de la pataleta, ens queden:

    La raó.
    La honestitat.
    Les Eleccions.
    Vies polítiques.
    Vies Judicials.
    La opinió del poble.

    I més coses.

    PD. Oyeme tu que eres poeta y versos compones,
    Bájame la bragueta y tócame los cojones.

    ResponElimina
  7. Bones a tots/es!!

    Aprovar el POUM abans de les eleccions municipals, no era d'estranyar amb l'actual govern. A mi no em sorprèn.

    Queda totalment declarades les intencions "imperialistes" de l'actual govern municipal i prohibir la participació ciutadana. Cosa que sempre ha estat així desgraciadament.

    Realment, qui s'ha pogut llegir o, li han permès llegir-lo, s'haurà adonat de les moltes irregularitats urbanístiques i les contradictòries normatives que s'interposen amb les lleis.

    A sobre s'aprova sense respondre totes les al.legacions.

    Diuen, els de dintre, que han treballat força per fer-lo i l'aprovaran. Conec un municipi que porta redactant el POUM des de el 2002. Crec que aquest ha treballat més conscienciadament amb la realitat de les necessitats del poble.

    Si us en recordeu, aquest POUM es va començar a finals del 2005. És a dir, ni un any i mig.

    Diuen que l'equip redactor ha treballat molt. Curiós...aquest POUM, sembla copiat d'un altre municipi i canviades algunes coses.

    Voldria comentar unes coses al senyor Anònim:

    Vostè diu ..." És una fal·làcia afirmar que no hi ha consens quan la majoria de partits recolzen aquest POUM i votaran a favor: CiU, PSC i IV. O sigui, els regidors que representen la majoria de vallromanines i vallromanins (2/3 parts)."... Deixi'm pensar...llavors és veritat que no existeixen plens ordinaris per tractar el POUM?

    Deixi'm que li ensenyi la veritat del govern actual. Aquest govern no ha estat escollit democràticament. Si recordem bé, existia un bi-partit en el govern municipal que després, va ser passa't amb un tri-partit per mitjà d'una moció de censura.

    El que vostè diu que l'actual govern representa la majoria...és el 43% de la població que va votar en el 2003. Això és majoria?

    També diu ..."Ni Vallromanes havia tingut mai tanta superfície forestal (70 %)"...observo que no s'ha llegit el projecte i penso que li han dit el que han volgut. Tal com exposa l'equip redactor del POUM escollit pel govern municipal, la superfície forestal actual teòrica és d'un 68%. Dic teòrica per què no està descomptat les 20 hectàrees de Can Maioles o, les futures noves urbanitzacions de Can Carabit i Can Palauet, Can Ganduxer, etc.

    També diu..."ni mai no s'havia construït tan bé com ara, amb tanta cura"... Crec que vostè no es mou molt pel municipi. Vagi a veure Can Maioles(LEIRO), o Can Galvany o Can Rabassa, o etc.

    Si el que vol és un municipi massificat, crec que s'ha equivocat venint a viure a Vallromanes. Potser és hora que es miri anar-se'n a viure a una ciutat o un poble més "fortificat".

    Perquè sinó...per què va venir a viure a Vallromanes o, per què li agrada el nostre poble?

    --------------------------
    David Carrillo

    Podria dir un parell de coses mes contundents per al sr. anòmin, però ho deixo així.

    ResponElimina
  8. Llegint tots els comentaris només puc dir: Quina vergonya déu meu, quina vergonya de poble i de representants que tenim -per por temps afortunadament- al govern de l'ajuntament. Quina manera de malmetre els mil·lions que paguem dels impostos de les nostres butxaques. I no se n'adonen? Ens la volen fotre pel c.....l. És del tot evident. Ja ens la van fotre amb una moció de censura incomprensible, quan el govern anterior estava projectant l'escola que per fi tenim, gràcies a ells i un Casal en condicions, no com el que tenim ara. En general no el critico pas el Casal, però és evident que ha estat projectat amb presses per intentar guanyar les eleccions i que, malgrat tenir certes coses interessants, com la sala d'ordinadors, etc., és evidentment petit i no cobreix les necessitats dels joves i els nens, especialment i ni tant sols dels adults perquè ÉS PETIT, ÉS REALMENT PETIT, i a sobre quan estan volent projectar una població que es triplicarà en pocs anys. Clar, és allò de malgastem els diners que tenim ara a veure si guanyem les eleccions i sinó ja s'ho faran els que vinguin desprès.

    Bé, de moment, això, però pluges grans cauran en aquest poble, a part de les pluges que inunden diversos indrets del mateix. Aquestes pluges faran més mal encara perquè direm la veritat de les coses al seu moment.

    Fins aviat

    ResponElimina