dimecres, 2 de maig de 2007

Per la bona salut de la convivència entre veïns

Per la bona salut de la convivència entre veïns, almenys entre la majoria, si fos possible, voldria fer uns aclariments que em semblen prou importants sobre el meu post Parlaré del Ple:

Deixo passar el tema de l'altercat amb els dos membres de CiU (sempre em refereixo a ells com el fill de l'alcaldessa i el segon de llista perquè, sincerament, desconec els seus noms), i ho faig pels motius següents:
 • No m'agrada crear polèmica quan la convivència entre les persones pugui ser deteriorada, sense haver-hi un motiu que ho justifiqui
 • Entenc que tots estàvem prou calents després de com va transcorre el ple i pel tema que en ell s'hi discutia; vaig manifestar amb temps que la seva precipitada aprovació, sense avisar amb suficient antelació i sense debat previ, i a un mes de les eleccions, podria crear molt malestar al poble, i així ha succeït
 • No m'agrada crear enemistat amb persones que, a priori, em semblen correctes i a les que les tinc un cert respecte i amb les quals mantinc unes relacions cordials
 • Una de les persones implicades (de les dues de CiU) va deixar-me un missatge al telèfon (doncs aquest cap de setmana sabeu que no hi era) disculpant-se i fent-me saber que havia estat un malentès. Em va dir que si podíem quedar per parlar del tema per aclarir-ho però, honestament, crec que ara que les coses estan encara molt calentes, penso que val la pena deixar-ho córrer de moment i parlar-ho amb més tranquil·litat, si cal, quan tot s'hagi refredat una mica; no en va estic format com a psicòleg clínic i sé ben bé del que parlo
 • Entenc que si una de les persones em va trucar, parlava en nom de tots dos. Considero el gest molt elegant i penso que cal reconèixer-lo com a tal
 • També entenc que són amics de l'Antoni Ibáñez i, estant tots neguitosos com estàvem, tots dos van tenir un gest espontani quan jo vaig fer al·lusió a l'Ibáñez pel fet d'utilitzar aquests insults tan gratuïts i desagradables, i, potser vaig parlar més del compte, perquè, malgrat que tot el que vaig dir era veritat, no era segurament ni el moment ni l'entorn adequat; però s'ha d'entendre que també jo sóc humà i en aquell moment em va venir al cap totes les que l'Ibáñez m'ha fet a mi i a d'altres persones
Malgrat que vull fer aquest aclariments de les dues persones de CiU, mantinc el següent, mentre no es demostri el contrari:
 • La Sra. Isabel Erenas no va complir amb els seus compromisos en aprovar un POUM que explícitament conté la construcció d'habitatges al camp de futbol. Us faig saber que ella mateixa per telèfon em va assegurar que a aquest camp de futbol mai no s'hi construiria, doncs amb els vots d'Esquerra, PSC i els regidors que van sortir de CiU era prou per tirar enrere la proposta de la Sra. Cabot que, en aquell moment, volia construir-hi l'Escola Tres Pins. Davant d'un nombrós públic a l'antiga escola va deixar ben clar que el PSC sempre protegiria el camp de futbol per tal que no s'hi construís
 • La Sra. Isabel Erenas tampoc va complir el seu compromís, ja des d'abans de les anteriors eleccions municipals, de mantenir un pacte amb Esquerra per tal de vetllar per aquest tema i d'altres que ella considerava, i així ho manifestava, estaven en perill si CiU tornava a governar. El fet de portar endavant una moció de censura és la ruptura més gran que es pot entendre de trencar aquest pacte. I jo, com a votant d'ella, i en nom d'altres votants del PSC que així ho van manifestar a la Carpa el seu dia, dic que aquesta Sra. no mereix mai més la meva confiança, i no la mereix des del dia que va promoure la moció de censura, doncs d'aquella forma va truncar tots els projectes que s'hi estàvem treballant des de l'ajuntament -que no eren pocs-, menys afortunadament la nova escola, que, des de l'oposició (especialment la Sra. Violant Mascaró), i un grup de veïns que es van entrevistar amb comandaments de la Generalitat van poder tirar endavant.
 • L'Antoni Ibáñez no mereix cap dels meus respectes per insultar i ridiculitzar gent gran del poble al seu programa de ràdio, per insultar i agredir persones al carrer, per insultar-me a mi i a d'altres persones de manera contínua, amb anònims o fent-se passar per altres des dels ordinadors de l'institut on treballa generalment. Per mentir sempre sobre Esquerra i violar la imatge pública de les persones del poble que en són membres amb difamacions i calúmnies terribles; però ja s'ho trobarà. Tot el que es fa a internet hi queda gravat. Lamento molt que d'una persona que té greus problemes en depengui una gran part d'adolescents, doncs sabem que l'adolescència és una època molt difícil per a les persones
 • El sr. Xavi Moya ha entrat repetidament al meu bloc per dir mentides i, mentre no reconegui la veritat, sento també considerar-ho persona "non grata"
 • El darrer Ple, on es va aprovar el POUM em va semblar un acte molt poc democràtic (malgrat que l'actual legislació així ho permet) i una representació teatral de presa de pèl al ciutadà, doncs quan es té un vot de més, i sense consulta popular, valdria més la pena estalviar patiments a la ciutadania. La democràcia "no és això, companys, no és això, ni el comerç que es fa amb els nostres drets..." (el mestre Lluís Llach)
Sobre la meva malaltia psicològica, vull aclarir que pateixo una crisi d'ansietat amb fòbia social pel fet d'haver patit pressions molt fortes al meu lloc de treball mentre exercia com a delegat sindical (cosa que estant penat per llei ni tan sols vaig denunciar), que, en conseqüència, no sóc pas cap boig, ni cap persona estranya, però sí que és cert que estic inhabilitat (almenys temporalment) per exercir cap feina que requereixi un esforç continuat i que sóc exageradament tímid, doncs sabreu que quan hom passa aquest tràngol al lloc de treball queda molt cremat. Que, per aquest motiu, i, pel fet que vull conservar-me el més "independent" políticament possible, he rebutjat totes les ofertes d'estar a cap llista dels partits polítics del poble que m'ho han demanat.

I sí que col·laboro amb el poble en tot el que puc. Sóc membre de la Comissió de Cultura, malgrat que des de fa molt temps no m'avisen de les reunions des de l'ajuntament, ells sabran. Sóc el secretari de l'associació Amics de la Fotografia de Vallromanes, entre d'altres coses que faig fora i dins del poble i, per si fora poc, mantinc, si més no, aquesta pàgina que ve a suplir una gran mancança d'informació, de participació i debat que hi existeix des del propi ajuntament. Aquest és en principi l'única intenció d'haver creat aquesta pàgina, i us ho dic amb tota la sinceritat del món. Això no implica que, com qualsevol de les persones que poden escriure en ella (a saber: qualsevol vallromaní o qualsevol vallromanina que així ho vulgui), manifesto i manifestaré quan calgui, doncs sóc humà, les meves preferències polítiques, etc. Ni tan sols modero ni esborro comentaris. O sigui que és cent per cent participativa.

Salutacions cordials a totes i a tots, almenys a aquelles persones que s'ho mereixin

4 comentaris:

 1. Un discurs o exposició encertada. En un poble petit, ( i que esperem que no perdi el caliu de la petitesa ) estic d´acord en una convivència tranquil·la i saludable. Ara per això és necessari respecte, credibilitat i un xic d´altruisme.
  Dic això en quan a declarar algú " persona non grata " ( personae non gratae), significa literalment "una persona no benvinguda". El fet es que ja son aquí, i sols podem esperar que s´obrin a un diàleg respectuós.

  Una abraçada i cuidat.

  ResponElimina
 2. Jordi,

  No vaig poder assistir al Ple i reconec que no acostumo a assistir-n'hi a cap (i mal fet que faig, ho sé), però em penso que aquestes picabaralles no porten enlloc.

  Des de fora, sempre tindràs la impressió que t'expliquen dues pel·lícules diferents i l'experiència em diu que moure's en un pla intermig, en aquests casos, pot acostar-te al que va arribar a passar realment.

  Jo no hi donaria més voltes, passaria full i intentaria mantenir ponts més que dinamitar-ne, que força falta ens fan a tots.

  I no caiguis en provocacions, que acaben desqualificant al provocador i al provocat.

  ResponElimina
 3. Estic totalment d'acord amb en Victor Pàmies.

  A diferència d'ell ( amb tots els meus cordials respectes , Victor), jo si vaig assistir al ple però no estava present en aquells moments "tensos".

  Estava dintre de l'Ajuntament tractant el tema dels espais electorals amb el secretari de l'Ajuntament després del ple extraordinari ja que, ICV- vallromanes no va estar present en el repartiment per qué la senyora Cabot, no va avissar-nos. Aixó si, si la reunió amb tots els partits per repartir els espais electorals era dilluns 23 a les 13:00, a nosaltres ens van avisar el mateix dilluns a les 13:35. La senyora Cabot va dir dintre de la reunió que jo no assistiria per qué no podia i va ocultar, que no m'ho va dir.

  Tot i així, en comptes de pospossar la reunió, es va prosseguir a efectuar el repartiment sense presència d'ICV - Vallromanes.

  Por , por i més por.  Ànims Jordi!

  David Carrillo
  ICV - Vallromanes

  ResponElimina
 4. EL que va passar al ple del dia 25 no ha de passar, ni ha d’haver cap enfrontament entre el públic ni s’han de donar situacions d’aquest tipus.
  Sempre hi ha persones que els hi agrada viure la política amb el llenguatge de la confrontació. Això ha passat en totes les èpoques i no son exclusius de cap color polític.
  El que tampoc ha de passar es que porti a ple extraordinari un projecte tan fonamental e important per al poble com es un POUM.
  Tot i que s’han complert els temps establerts per llei, això es innegable. I han fets en el procés d’aquest POUM que situen el tema en l’àmbit de la sospita.
  Malauradament les coses s’han dut de tal manera que moltes persones que habitualment no assistim als plens ni seguim de prop els temes polítics del poble, ens hem sorprès de com es duen a terme les coses.

  Quan s’encarreguen unes directrius a uns experts i aquests experts en fan 12. I l’ajuntament només en publica 11 sense explicar perquè no es vol ampliar el PEIN com diu la directriu 12.

  Quan es te tanta pressa per fer les cosses que es porten a aprovació inicial uns documents incomplerts, ampliant la informació uns minuts abans de fer el ple.

  Quan no es responen les qüestions plantejades a l’ajuntament sobre els estudis d’impacte realitzats.

  Quan es fa evident una hora abans del ple extraordinari que cap regidor s’ha llegit els documents perquè falten pàgines i només ho manifesta un grup de la oposició.

  Quan finalment es fa l’aprovació provisional i es presenta un document en contradicció amb l’Agenda 21 i que incorpora de manera explícita l’incompliment d’algunes de les mesures correctores de la memòria ambiental.

  No continuo que per això ja tinc el meu bloc.

  Però tot el que he comentat ho comento per situar com a contaminat l’ambient per a aquestes eleccions municipals. Segurament per a qui estigui d’acord amb el POUM pot pensar que allò que perjudica a la serenitat del poble es la oposició numantina al projecte del POUM.

  En qualsevol cas, s’opini el que s’opini els responsables de cada grup polític faran ben fet si rebaixen tensions i procuren que els debats i discussions que es viuen al poble es facin dins de l’àmbit de la normalitat.

  ResponElimina