divendres, 7 de setembre del 2007

Publicitat en espai públic, per David Carrillo



Es deia... que la "nova" política del vell "nou" govern de sempre seria la transparència (Comproveu-ho AQUÍ i AQUÍ).

Fa més d'un mes, el dissabte dia 28 de juliol, vam poder gaudir d'un espectacle de Gospel a l'aire lliure emmarcat dins les Nits Musicals de Vallromanes (en un escenari amb una obertura súper estreta en un Casal súper petit)*. Aquesta és la segona actuació d'aquest grup ja que, la primera actuació que ens van oferir al gener, va tenir moltes mancances de previsió i espai amb 188 seients estrets tot i que va haver-hi molta demanda.

L'actuació que ens va oferir Gospel Viu! va ser a la plaça del Casal de Vallromanes espai el qual, aquesta vegada, va poder acollir-hi moltes més persones.

Com vau poder comprovar (els qui poguéreu anar-hi), als seients (cadires de plàstic), que es feren servir per als espectadors a l'esmentada plaça, hi havia fulletons de publicitat. Un a cada cadira.

També va haver-hi una exposició de vehicles de l'empresa Prades als voltants del Casal de Vallromanes.

A més a més, de les estructures de ferro que hi han muntades al lloc oposat a l'escenari practicable del Casal per penjar els focus a la plaça, hi penjaven unes grans banderoles de publicitat de l'empresa Prades (El propietari de la qual té una finca amb una gran masia precisament a Vallromanes, Can Prades, al camí de Vilassar)**. Empresa de venda d'automòbils, furgonetes, etc. de la casa Volkswagen, Seat i Audi.

Ara tinc un dubte, el lloc d'on penjaven les banderoles s'ha construït per col·locar publicitat o per instal.lar els llums per els espectacles exteriors...?

Com podeu comprovar a la fotografia, hi havien tres banderoles de grans proporcions. Aquestes banderoles ha perdurat fins dimarts, dia 31 de juliol d'enguany.

Amb tot això què és el que volem dir...?

Molt sencill. S'ha establert una publicitat mitjançant ocupació de l'espai públic; banderoles de propaganda i cotxes d'exposició. És a dir, que l'Ajuntament de Vallromanes ha obtingut beneficis a canvi d'aquesta publicitat.

ICV - Vallromanes
ja ha sol.licitat a l'Ajuntament de Vallromanes el detall de l'import econòmic recaptat per aquesta publicitat.

Potser algú pensarà "amb això possiblement s'han costejat les despeses de l'actuació", tanmateix de ser així, on han anat a parar els diners que estaven destinats dins els pressupostos per a pagar aquesta actuació així com les altres que s'hi van celebrar dins les Nits Musicals? (A més a més, aquest any, per primera vegada han fet pagar per assistir a espectacles de les nits musicals -partits de dreta = polítiques de dreta, que en gaudeixi qui tingui més diners, una "bona forma" de practicar el principi basat en el "repartiment de la riquesa"- i mentrestant, més ingressos conseqüentment, però la casa sense arreglar)***

Encara estem esperant una resposta per part del nou "vell" equip de l'Ajuntament sobre els guanys obtinguts per quatre dies de publicitat en un espai públic per part del que diu ser un govern honest i transparent.


David Carrillo, ICV - Vallromanes, 3 de setembre de 2007

PD: Els cedres (que són uns arbres) que es van plantar als voltants del Casal, ja han estat canviats davant la mancança de manteniment per part de l'Ajuntament. És a dir, els que hi havien han mort.

__________________________________________


*, ** i *** Notes afegides per l'administrador del web (L'administrador tenia permís per part del redactor de l'article per a afegir i/o rectificar el contingut d'aquest. En tot cas, a part de les possibles rectificacions ortogràfiques i/o d'estil, l'administrador només ha posat de més aquestes anotacions que van en cursiva i seguides per asteriscos)

Els enllaços han estat afegits per l'administrador del web

Fotografia de David Carrillo

1 comentari:

  1. Queda clar qui és el que reividinca per els interesos del poble.

    ResponElimina